Főcímek

Gyógymasszázs

3-om népszerű terápiás gyógymasszázs klasszikus terápiás masszázs

Bármilyen típusú masszázsra vagy technikára vonatkozik, amely a fájdalom enyhítésére, a stressz csökkentésére vagy egy bizonyos testi rendellenesség kezelésére szolgál.

Mi a terápiás masszázs?

A terápiás masszázs egyfajta alternatív és kiegészítő gyógyászat, amelyet nemcsak fizikai problémák, hanem érzelmi problémák, például szorongás és depresszió kezelésére is alkalmaznak.

Általában a terápiás masszázst kézzel végezzük a lágy szövetek manipulálására. A cél a kellemetlen érzések enyhítése a test különböző részein. Ugyanakkor érezhető a kényelem és a jó közérzet érzése, amely a páciens mély ellazulásához vezethet.

A jó terápiás gyógymasszázs elősegíti a vérkeringést

Ez nem jelenti azt, hogy a masszázsnak nagyon erőteljesnek kell lennie, vagy hogy nagy nyomást kell gyakorolni az érintett területre.

Valójában egy professzionális terapeuta lesz felelős azért, hogy megfelelő nyomást gyakoroljon , és minden esetnek megfelelő technikát használjon. A terápiás masszázsok különböző fajtái használhatók testi, lelki és érzelmi zavarok kezelésére is.

A terápiás masszázs egyfajta alternatív és kiegészítő gyógyászat, amelyet nemcsak fizikai problémák, hanem érzelmi problémák, például

Három fő izomtípus létezik

A legnépszerűbb gyógymasszázsok közé tartozik a shiatsu masszázs, a sportmasszázs, a mélyszöveti masszázs vagy a svédmasszázs.

Svédmasszázs:

ez a masszázstechnika az egyik leggyakrabban használt technika. Köszönhetően a technika gyengédségének, valamint a test és lélek között létrejövő egyensúly helyreállításának, így lehetővé teszi az ember ellazulását.

Ennél a masszázstípusnál a páciens hanyatt, majd hason fekhet, miközben a terapeuta a test összes izomcsoportját masszírozza.

A svédmasszázs hozzájárul a vérkeringés megfelelő működéséhez. Csökkenti a stresszt és a feszültséget, vagy csökkenti az egyes területeken felhalmozódott dugulásokat.

Ez csökkenti a kényelmetlenséget és a fájdalmat, valamint az izomfeszültséget. Ennek a masszázsnak a végső célja az izomcsomók eltávolítása, amelyek feszültséget és ezáltal fájdalmat okoznak. Ezek a csomók gyakran fizikai kényelmetlenséggel, fejfájással és stresszel járnak.

Sportmasszázs:

ezt a masszázstechnikát általában olyan sportolóknak vagy professzionális sportolóknak szánják, akiknek speciális manipulációra van szükségük fizikai edzésük részeként.

Ennek a masszázstípusnak a célja, hogy felkészítse a különböző izomcsoportokat a könnyű vagy intenzív edzésre, valamint a gyors izomregenerációra hosszan tartó sportolást vagy akár esetleges sérüléseket követően.

Shiatsu masszázsok:

ezt a masszázstechnikát akupresszúrával végzik, amelyet a terapeuta ujjbeggyel gyakorol. Ez egy olyan masszázsfajta, amely hasonló az akupunktúrához, de eredetileg japán.

Az akupunktúrához hasonlóan finom tűk használata helyett elsősorban az ujjakat használják nyomáspontként .  A cél az, hogy hozzájáruljunk a test bizonyos pontjain lévő energiák felszabadításához. A test és a lélek egyensúlyának helyreállítása és helyreállítása érdekében.

A terápiás masszázs előnyei

A masszázst gyakorló egészségügyi szakember igénybevétele számos előnnyel jár mind fizikailag, mind pszichológiailag. Számos tudományos tanulmány által publikált tanulmány kimutatta, hogy a terápiás masszázs fizikai szinten nagyon hatékonyan csökkenti a fájdalmat és a feszültséget.

Javítja a rugalmasságot, valamint a vérkeringést, a pulzusszám csökkentésére is hatékony. Általánosságban elmondható, hogy a terápiás masszázsok nagyon hatékonyak a derékfájás és a krónikus derékfájás kezelésében.

Ezen túlmenően meghatározzák, hogy a masszázsterápia rövid távú előnyökkel jár a nyak- vagy vállfájdalmak, valamint az osteoarthritis esetén. Például a térd szintjén,  fejfájás esetén, vagy akár a rák bizonyos tüneteinek enyhítésére és bizonyos mellékhatásokra, amelyek az anti- rákkezelések.

Ugyanez a tanulmány megállapítja, hogy a masszázsok segíthetnek csökkenteni a fibromyalgia tüneteit. Krónikus rendellenesség, amely enyhe, néha nagyon erős fájdalmat okoz az egész testben.

Egy másik tanulmány, amelyet a Országos Kiegészítő és Integratív Egészségügyi Központ tettek közzé.

Azt jelzi, hogy a masszázsterápia jótékony hatással lehet a születés előtti depresszió, autizmus, bőrbetegségek , krónikus izomproblémákkal kapcsolatos fájdalmakra. Például ízületi gyulladás, magas vérnyomás, stb.

Továbbá autoimmun betegségek, például asztma és szklerózis multiplex , valamint immunbetegségek. Például HIV és emlőrák, vagy öregedéssel kapcsolatos problémák, mint például Parkinson-kór és demencia esetén.

Ami a pszichológiai előnyöket illeti, a terápiás masszázsok nagyobb nyugalomérzetet, ellazulást és a stressz, valamint a  szorongó gondolatok csökkentését biztosítják.

Ezen eredmények optimalizálása érdekében a terápiás masszázsok kiegészíthetők szerves szilícium bevitellel.

Például az Orgono Sport Recovery Supplement , amely kifejezetten ajánlott a sportolási regeneráció részeként, valamint az ízületi kopás kompenzálására. A G7 Activ+ kapszula a csont- és ízületi szövetek táplálására és erősítésére is ajánlott.

Kapcsolódó képek: