Kezdőlap » Az ölelés egy gesztus, amivel kifejezhetjük az érzéseinket.

Az ölelés egy gesztus, amivel kifejezhetjük az érzéseinket.

Az ölelés pozitív hatással van a mentális jólétünkre, és le is lassít, akkor amikor a pénzt és a karriert hajtjuk.

Virginia Satir, a közismert író és terapeuta szerint (is), az ölelés létfontosságú a túléléshez és a személyes növekedéshez. Miért annyira fontos az ölelés, mindenkinek?

Ölelés. Annak örülünk, ha gyakran mondjuk egymásnak azt, hogy „szeretlek”. A szavak azonban nem jelentenek semmit, ha nem tükrözik a tetteinket. Emiatt gesztusokkal is kifejezhetjük az érzéseinket, és tegyük is ezt meg. KI KELL MUTATNUNK a szeretetünket. Az egyik legegyszerűbb módja ennek az, ha megöleljük azt az embert, akit szeretünk.

További 7 indokot találtam arra, hogy ölelgessük egymást, hiszen ha kell, ez ma már tudományosan is bizonyított tény. IGEN, FÉRFIAKNAK IS. Olyan egyszerű, mégis képeznünk kell magunkat ezzel kapcsolatban is:

Homemode.hu

Ez az egy indok bőven elég arra, hogy előírjam: mindenkinek jár az ingyen ölelés. Mindannyiunknak vannak szomorú történetei, valamilyen veszteségünk, vagy szenvedünk valami miatt. Az átölelés után nyugodtabbnak érezzük magunkat, és a belső érzelmi vihar enyhülhet.

2. Az ölelés hatására, egészségesebbek vagyunk.

Egy érv a racionális elméknek is. 2014-ben végeztek egy tanulmányt, amiben az a fantasztikus dolog történt, hogy megmérték: a mindennapi ölelés csökkenti stresszt az emberekben, és serkenti az immunrendszert.

Azok az emberek, akik naponta ölelést kaptak, erősebb immunrendszerrel rendelkeztek, így ritkábban betegedtek meg. Ez az oka annak, hogy az ölelés, a mentálisan és érzelmileg érett, intelligens emberek egyik alapvető támogató eszköze. És milyen egyszerű.

Új kollekció

3. Csökken a stressz és a túlterhelés

Az ölelés pozitív hatással van a mentális jólétünkre, és le is lassít, akkor amikor a pénzt és a karriert hajtjuk. A kortizolszint csökkentése ölelkezés után, segít megpihenni. Nyugodtabbá válunk stresszes szituációkban, az pedig mindig lesz.

4. Enyhíti a szorongásainkat, és növeli a bizalmat mások irányában.

Sok ember szorong és fél. Amikor megöleljük őket, jobban érzik magukat. Ezt tudósok is megerősítették és ismertté vált, hogy az  megölelés enyhíti a bizonytalan emberek félelmeit.

5. Az ölelés a kommunikáció eszköze.

Az emberek érintés útján is üzeneteket küldenek egymásnak, akkor is ha nem ismerik egymást. Az így kifejezhető érzelmek: a gyűlölet, aggodalom, undor, csodálat, elismerés, öröm, bánat és együttérzés. Az érintés tehát MŰKÖDIK akkor is, amikor meg sem szólalunk. Ez az, amiért nagyon megnyugtató az átölelés, mert segít kifejezni elismerésünket és szeretetteljes érzéseinket egy másik ember iránt.

6. Aktiválja a testet fizikai szinteken is.

Meglepő módon az ölelés aktiválhatja testünk néhány fontos funkcióját, és stimulálja a csecsemőmirigyet.

7. Az idegrendszerünk működése megváltozik.

Az átkarolás megváltoztathatja a bőrünk galvanikus bőrreakcióját, ami azt mutatja, hogy megváltozott a bőrvezetésünk. Ebből a kutatások azt sejtik, hogy a paraszimpatikus idegrendszerünk jobban működik, amennyiben minden nap megkapjuk az átölelési adagunkat.

Az ölelés boldogabbá és egészségesebbé tesz minket és szeretteinket, és ingyen van, sőt nem fogy el. Javaslom, az ölelések mennyiségének megnövelését már MA!

Kapcsolódó képek: