Főcímek

Gyulladáskeltő olajokról

Olajok, Nézz csak erre: a gyulladáskeltő olajokról!

Tudod, milyen kínzó lehet az ízületi gyulladás vagy az izomfájdalom? Az égő és kellemetlen érzés korlátozza a mozgásodat és elronthatja a hangulatodat.

Sokan megpróbálták már különböző fájdalomcsillapítókat és gyógyszereket. Néha úgy tűnik, hogy semmi sem enyhíti a fájdalmadat vagy segít visszaszerezni a vitalitásodat.

Olajokról. Nézz csak erre: a gyulladáskeltő olajok! Ezeknek az olajoknak a csodás kombinációja segít enyhíteni az ízületi gyulladást és az izomfájdalmakat. Rendszeres használatukkal újra élvezheted a szabad mozgást és felfrissülést tapasztalhatsz. Próbáld ki most ezeket az olajokat, és hagyd magad mögött a fájdalmakat!

Homemode.hu

Gyakran fáj és gyulladt a tested? Tudj meg többet az olajokról

Keresed a természetes megoldást a gyulladások csökkentésére? Az életet sokszor fájdalom és gyulladások nehezítik meg. Nehéz megtalálni a megfelelő készítményt, ami természetes és hatékony módon enyhíti ezeket az kellemetlenségeket.

Olajok, Nézz csak erre: a gyulladáskeltő olajokról!

Nem kell tovább szenvedned!

A gyulladáskeltő olajok segítségével könnyedén csökkentheted a fájdalmat és enyhítheted a gyulladásokat. Próbáld ki most, és érezd, hogy a könnyebbek a napjaid.

Dög unalmas lennék, ha az Omega 3 lenne a téma, mert arról már minden egészség tudatos ember tud. A halolaj, vagy/és omega 3 és 6 zsírsavak nélkül, nem tud olajozottan működni a szervezetünk, és az idegrendszerünk.

Nincs egészség omega 3 és 6 nélkül, mert ezek a zsírok, esszenciális zsírsavak. Az újabb kutatások azonban azt kezdik pedzegetni, hogy túl sok omega 6 kerül a városi étrendünkből a testünkbe, és emiatt (is) üti fel a fejét, oly sok betegség, aminek valójában a gyulladás, az alap oka.

Milyen étrendben van nagyon sok omega 6?

Abban, amelyiket NEM diétásnak minősítünk.

Az emberi fejlődés folyamán drámai változás következett be az étrendben elfogyasztott omega 6 és omega 3 zsírok arányában. Ez a változás is hozzájárulhatott a modern betegségek járványához.

Mi történt?

A 4-5 millió éves, emberi evolúció során, az omega 3 zsírsavak (EPA és DHA) aránya természetes forrásokból származóan is magas volt. Az omega 6 bevitelünk pedig viszonylag alacsony szinten mozgott.

Az antropológiai kutatások máig azt sugallják, hogy vadászó-gyűjtögető őseink, omega 6 és omega 3 zsírokat fogyasztottak körülbelül 1: 1 arányban.

Azonban mind az ősi, mind a modern vadászó-gyűjtögető ember, mentes volt a modern gyulladásos betegségektől, mint például a szívbetegség, a rák és a cukorbetegség, amelyek ma vezető halálokok.

Az ipari forradalom kezdetén (kb. 140 évvel ezelőtt) az étrendben, az omega 6 és az omega 3 zsírsavak aránya jelentősen eltolódott.

Új kollekció

Az omega 6 zsírok fogyasztása nőtt, az omega 3 zsírok rovására

Ez a változás, a modern növényi olajipar elterjedése a világon, a sokféle gabona megjelenése az étrendben, és a gabonafélékkel táplált, háziasított állatok húsának/tejének/részeinek fogyasztása miatt, fejeződött ki az emberek szervezetében.

Tudnunk kell azt is, hogy az omega 6 és az omega 3 zsírsavak ugyanazokért az átalakító enzimekért versenyeznek. Ez azt jelenti, hogy az étrendben lévő omega 6 mennyisége, közvetlenül befolyásolja az omega 3 hasznosulását a szervezetedben.

Ebből az aspektusból is nagyon jól látszik, hogy a legjobb táplálék kiegészítők sem képesek segíteni, ha az étrend, gyulladáskeltő olajokra épül, és mondjuk reggelizőpelyhekre.

Gyulladáskeltő olajokról

Az alábbi étkezési olajok közül, melyik egészséges VALÓBAN? Melyik NEM az?

  • szójaolaj
  • olívaolaj
  • kókuszolaj
  • szőlőmagolaj
  • gyapotmagolaj
  • sáfrányolaj
  • kanolaolaj
  • kukoricaolaj
  • stb……

Miért van az, hogy azok a zsírok, amelyeket főzéshez, sütéshez vagy más ételkészítéshez használsz, némely esetben egészségesek, néhányszor pedig inkább ártanak? Ezért!

Nagyon sok ember azt gondolja, hogy az a növényi olaj, amelyre az van ráírva, hogy “vegetable oil”, már csak jó lehet. Dehogyis!

Volt már erről szó, de a boltokban kapható növényi olajok egész egyszerűen, súlyosan finomítottak. Sokszor a fenti listából, az egészségesnek tűnő olajok is átesnek ilyen finomító eljárásokon.

Ezek a technológiák a gyárakban nagy hőmérsékleten, nagy nyomáson, ipari körülmények között zajlanak. Olyan oldószerek használatával, mint a hexán.

Az ezekkel a finomító eljárásokkal készülő olajok NEM EGÉSZSÉGESEK a számodra, akkor sem, ha ez kókuszolaj vagy olívaolaj. Miért?

A szójaolaj, gyapotmagolaj, kukoricaolaj, sáfrányolaj és az ezekhez hasonló növényi olajok, főképpen többszörösen telítetlen zsírsavakból állnak. Az ilyen zsírsavak azok, amelyek a legjobban reagálnak más anyagokkal. Hatalmas reakció kézsségük miatt, szabad prédák ha oxidációról van szó. Szabad gyököket képeznek erős hő vagy fény hatására.

A feldolgozott, többszörösen telítetlen olajok azok, amelyek mind között a legerősebb gyulladást okozó képességgel rendelkeznek.

Homemode.hu

Gyorsan reagálnak a testedben lévő anyagokra, hő hatására. Ezek azok a gyulladásfajták, amelyek végül szív- és érrendszeri problémákat, rákot és más betegségeket okoznak.

Fontos, hogy tudd, hogy a FELDOLGOZATLAN, többszörösen telítetlen zsírforrások mindannyian veszélytelenek. Ilyenek a magok, diófélék zsírtartalma. Az omega-6 és omega-3 zsírsavak IS többszörösen telítetlenek.

A kutatások jelenlegi állása alapján, a legegészségesebb, ha omega-6 zsírsav is van a halolajadban, amennyiben diétázol.
A nagy kiszerelésű Omega 3 pedig az egész családra jó hatással lehet, mert mindenki szedheti. Egy embernek pedig 6-7 hónapra elég!
A fenti listán lévő olajok, általában mind finomított formában kerülnek forgalomba, amely azt jelenti, hogy még MIELŐTT főznél velük, már gyulladásokozó hatásúak, hiszen hő és fény hatására reakcióképesek.

Az alábbi a sorrend a zsírok stabilitását tekintve:

1. többszörösen telítetlen
2. egyszeresen telítetlen
3. telített

Valójában a telített zsírok azok, amelyekkel a legegészségesebb főznöd! Miért?

Azért, mert stabilak, amikor melegíted őket és kevésbé hajlamosítanak a gyulladásra. Ezért van az, hogy a trópusi olajok, mint a kókuszolaj (de még az állati eredetű zsírok is, mint a vaj) a legjobbak főzéshez.

Nagyon kis részben tartalmaznak többszörösen telítetlen zsírokat, és főképpen természetes telített zsírokból állnak, melyek nem túl reakcióképesek. Ezért a természetes vaj (NEM A MARGARIN!) és a hidrogenizálatlan kókuszolaj a legjobb megoldás a konyhában.

A kókuszolaj azért különleges, mert MCT-t, azaz közepes láncú triglicerideket tartalmaz, amelyek sok magyar ember étrendjéből hiányoznak. Az MCT olajnál egész egyszerűen nincs jobb, egészségesebb, diétához elengedhetetlen és eközben finom ízű olaj.

Tény, hogy az MCT bőséges lauric sav tartalma erősíti az immunrendszered, és éppen fertőző betegségek kutatásához is végeznek kísérleteket MCT-vel.

Tehát röviden:

– a legegészségesebb és finom megoldás főzéshez a valódi vaj és a trópusi olajok, mint a kókuszolaj
– a kókuszolaj hidrogenizált formában, nem rendelkezik egészségvédő hatákonysággal!
– egyedi, különleges olaj az MCT olaj, amelynél őszintén nem tudok jobbat javasolni. Itt olvashatsz róla!
– az extra szűz olívaolaj megfelelő, alacsony főzési hőmérsékleten
– a többszörösen telítetlen szójaolaj, kukoricaolaj, gyapotmagolaj, sárfányolaj a legkevésbé alkalmas sütéhez és főzéshez

Ne felejstd el! Minimalizáld a főzéshez szükséges olaj mennyiségét, hiszen ez csökkenti a napi kalóriabeviteled. Ha szereted a telt ízeket, csak az MCT olaj ajánlott.

Homemode.hu

A fenti tudásanyagot, az egészséged miatt és nem csak elsődlegesen a külsőd miatt alkalmazd! A fenti olajok használata hosszú távon biztosítja a fitt életviteled, az éles gondolkodásod, a memóriád és lassítod ezekkel a módszerekkel az öregedési folyamatokat a szervezetedben.

Kókusz és kókuszolaj zsírsavak kivonatai az MCT olaj.
A Wheytella és a Dietella is ilyen zsírokat tartalmaznak, mely termékeket használhatod bátran a diétádhoz is.

olajokról, olajokról, olajokról, olajokról, olajokról, olajokról, olajokról, olajokról, olajokról

Kapcsolódó képek: