Kezdőlap » Francia Idegenlégió- bevezetés

Francia Idegenlégió- bevezetés

Mítosz. Világhíre ellenére az Idegenlégió továbbra is egyfajta titokzatos társaság. Számtalan mítosz és téves elképzelés terjedt el azzal kapcsolatban, hogy mi is a Légió,

Mítosz a Francia Idegenlégió-ról

Mítosz. Világhíre ellenére az Idegenlégió továbbra is egyfajta titokzatos társaság. Számtalan mítosz és téves elképzelés terjedt el azzal kapcsolatban, hogy mi is a Légió, mit is csinál. Téves az elképzelés különösen azokkal kapcsolatban, akik ott teljesítenek szolgálatot.

Homemode.hu

Elterjedt vélekedés, hogy a Légió megrögzött bűnözők és romantikus kalandorok /romantikus filmek: Menni vagy meghalni, La bandera/ vegyes társasága, s akik maguk mögött kívánják hagyni előző életüket, ki akarják játszani a törvényt, vagy szerelmi bánatukat próbálják enyhíteni, otthonra találnak e katonai szervezetben.

Az egyik legelterjedtebb mítosz az, hogy csak bűnözőkből és problémás emberekből állna a Francia Idegenlégió. Ez azonban teljesen hamis állítás. Valójában a Legiósok különböző háttérrel rendelkező személyekből állnak, akik kalandvágyból vagy életük megváltoztatása céljából csatlakoztak a hadsereghez.

Egy másik gyakori mítosz azt sugallja, hogy a Legiósok brutális és kegyetlen módon kezelik az újoncokat. Ez egyszerűen nem igaz. A Francia Idegenlégió ugyanolyan szigorú etikai normákat követ, mint bármely más hadsereg. Az emberi jogok tiszteletben tartása kiemelt fontosságú számukra.

A kegyetlenség igaz lehet néhány legionárius esetében, de semmiképpen sem jellemzi általánosságában a légiós katonákat. Kevesebb a hamis elképzelés azzal a kiképzéssel kapcsolatban, amelyben legionárius részesül. A légiós kiképzés rendkívül kemény; korábban félelmetesen szigorú fegyelem és kegyetlen állóképességi próbák jellemezték, amelyek egyes elemei máig megmaradtak.

A Légióról alkotott közkeletű elképzelés természetesen felszínes, igencsak pontatlan és nem ad sem valós, sem teljes képet az alakulatról.

Fontos tehát tudatosítani magunkban, hogy ne hagyjuk átverni magunkat ezekkel a mítoszokkal kapcsolatban. A Francia Idegenlégió valóságos tevékenységét és értékeit kell alapul vennünk ahhoz, hogy valós képet kapjunk róluk.

A Francia Idegenlégió a világ egyik legjobb elit hadserege!

Kellemes időtöltést!

2011

Kapcsolódó képek: