Főcímek

Mítosz, legenda a Francia Idegenlégió-ról

Mítosz. Világhíre ellenére az Idegenlégió továbbra is egyfajta titokzatos társaság.

Oh, milyen izgalmas téma! A Francia Idegenlégióval kapcsolatban számos mítosz és legendák keringenek, de most itt az idő, hogy felfedjük az igazságot!

Mit lehet hallani a Francia Idegenlégióról? Talán azt gondolnád, hogy csak a kemény legényeknek való, vagy hogy csak az elkeseredettek csatlakoznak hozzá. Ne aggódj! A Francia Idegenlégió nem csupán egy hadsereg, mint sokkal több rejlik benne.

Egyedülálló lehetőség arra, hogy új életet kezdhess és megmutathasd a világnak a valódi tehetségedet. Nem hagyhatod ki ezt az esélyt! Csatlakozz most a Francia Idegenlégióhoz, és változtasd meg az életedet egy pillanat alatt!

Legyen szó kalandról vagy kitartásról, itt mindenre megtalálod a választ. Csak rajtad múlik, hogy milyen legendát írsz magadról!

Mítosz. Világhíre ellenére az Idegenlégió továbbra is egyfajta titokzatos társaság. Számtalan mítosz és téves elképzelés terjedt el azzal kapcsolatban, hogy mi is a Légió, mit is csinál. Téves az elképzelés különösen azokkal kapcsolatban, akik ott teljesítenek szolgálatot.

A légiósok képzése egy kalandos és kihívásokkal teli utazás a szakértelem felé. Az áldozatok és névváltoztatások mögött ott rejlik az újrakezdés lehetősége, a második esély az életre.

Elterjedt vélekedés

Az, hogy a Légió megrögzött bűnözők és romantikus kalandorok /romantikus filmek: Menni vagy meghalni, La bandera/ vegyes társasága, s akik maguk mögött kívánják hagyni előző életüket, ki akarják játszani a törvényt, vagy szerelmi bánatukat próbálják enyhíteni, otthonra találnak e katonai szervezetben.

Homemode.hu

Az egyik legelterjedtebb mítosz az, hogy csak bűnözőkből és problémás emberekből állna a Francia Idegenlégió. Ez azonban teljesen hamis állítás. Valójában a Legiósok különböző háttérrel rendelkező személyekből állnak, akik kalandvágyból vagy életük megváltoztatása céljából csatlakoztak a hadsereghez.

Egy másik gyakori mítosz azt sugallja, hogy a Legiósok brutális és kegyetlen módon kezelik az újoncokat. Ez egyszerűen nem igaz. A Francia Idegenlégió ugyanolyan szigorú etikai normákat követ, mint bármely más hadsereg. Az emberi jogok tiszteletben tartása kiemelt fontosságú számukra.

A kegyetlenség igaz lehet néhány legionárius esetében, de semmiképpen sem jellemzi általánosságában a légiós katonákat. Kevesebb a hamis elképzelés azzal a kiképzéssel kapcsolatban, amelyben legionárius részesül. A légiós kiképzés rendkívül kemény; korábban félelmetesen szigorú fegyelem és kegyetlen állóképességi próbák jellemezték, amelyek egyes elemei máig megmaradtak.

A Légióról alkotott közkeletű elképzelés természetesen felszínes, igencsak pontatlan és nem ad sem valós, sem teljes képet az alakulatokról.

Fontos tehát tudatosítani magunkban, hogy ne hagyjuk átverni magunkat ezekkel a mítoszokkal kapcsolatban. A Francia Idegenlégió valóságos tevékenységét és értékeit kell alapul vennünk ahhoz, hogy valós képet kapjunk róluk.

A Légióban szolgálni, egy lehetőség, hogy megváltozzon és megtalálja önmagát. Csak az igazi vágy, az elszántság és az erkölcsi értékek teszik méltóvá az embert, hogy részese legyen ennek a legendás közösségnek.

A légiósok képzése kifinomult szakmai kurzusok sorozata, de sok önfeláldozást igénylő kiemelések is tarkítják.

Mindenekelőtt a névváltoztatás minden újonc esetében szisztematikus.

Az ókori ember halálát szimbolizálja, lehetővé téve számunkra, hogy „ újra kezdjük ” új alapokon. Ez egyfajta újjászületés. A Légió az egyetlen hely, ahol újrakezdheti az életét. Viszont ez a második esély nem mentesíti a légióst minden olyan hibától, amelyet a felvétele előtt elkövethetett. 

Csak három év szolgálat után, ha bebizonyította jó erkölcsét és valódi célját, hogy rendbe jöjjön, csak kérésére nyerheti vissza valódi nevét.

Légió-ban az egyik fontos egyesítő elem a nyelv 

A légiós jelöltek többsége nem beszél franciául. Nyilvánvalóan biztonsági és katonai hatékonysági okokból minden katonának meg kell értenie a neki franciául kapott parancsokat, és tudnia kell kommunikálni társaival. 

A kezdeti képzés során tehát minden légiós megtanul franciául, ami még erősebben köti őket a többiekhez, hiszen az anyanyelvüket, ha természetesen nem felejtik el, már nem használják.

Ezt a képzést egy sor „ rítus ” tarkítja , amelyek minden fiatal légiós számára fontos.

Az első kiválasztás után a kiválasztott önkéntesek megkapják első megbízási szerződésüket a Aubagne, ahol egy tiszt tájékoztatja őket jövőbeni státuszuk fontosságáról. Majd a képzés végén, és miután bebizonyították, hogy méltóak rá, az újoncokat először viselheik a fehér kepit. 

Ünnepélyes szertartásról van szó, amely során kórusban, büszkén, emelt fővel és még mindig tétova franciául mondják el becsületkódexüket, a légiós igazi esküjét.

Az éves CAMERONE-megemlékezés a légió kiemelt eseménye. Az 1962 óta a Marseille melletti Aubagne-ban található parancsnoki központnak van egy „ szent ösvénye ”, amelyen felmutatják, majd „ felemelik ” DANJOU kapitány kezét.

 Az év hátralévő részében ez a trófea egy kriptában nyugszik, amelyben minden újoncnak meditálnia kell, hogy tiszteletben tartsa a harcban elesett légiósokat.

Szimbolikus halál, újjászületés egy másik identitás és egy másik nyelv.

A Francia Idegenlégió a világ egyik legjobb elit hadserege!

Kellemes időtöltést!

Kapcsolódó képek: