Kezdőlap » A séta milyen betegségektől szabadít meg?

A séta milyen betegségektől szabadít meg?

Gyerekkorunkban azt tanították, hogy a testmozgás jót tesz az egészségnek. Ez elég nyilvánvalónak tűnik, mégsem mondhatnám, hogy életemben a testmozgás, gyaloglás prioritást élvezne.

Végtére is mindennap konditerembe járni rendkívül nagy elkötelezettséget jelent. De én, aki elég komolyan veszem az egészségemet, mindig a hatékony de egyszerű módját kerestem annak, hogyan tartsam karban a szervezetem egészségét teljesen természetes módszerekkel.

És most, hogy tudom milyen és mennyi pozitív hatással van ránk egy kis séta, egész biztosan beiktatom a napi teendőim közé.

Séta

Vessünk egy pillantást a 30-45 perces, mindennapos séta előnyeire akkor. Mindig gondoltam, hogy a gyaloglás jó, de soha nem gondoltam, hogy ennyire az! Néhány egészségügyi előnye hihetetlenül meglepő, például ki gondolta volna, hogy a séta segíthet a galucoma (zöldhályog) elleni harcban?

Mik az egészségügyi előnyei a sétának?

Séta

Homemode.hu

Napi 30-45 perc séta segíthet az Alzheimer-kór elleni csatában, javítja az izomtónust, csökkenti a vérnyomást, elősegíti a vastagbél egészségének működését, javítja a hangulatot, felveszi a harcot a glaukóma ellen, stabilizálja a súlyt, erősíti a csontokat, cukorbetegség ellen is jó, és javítja a tüdő egészségét.

Fej és a séta

1.Csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát. Akár hiszed, akár nem, a gyaloglás is hatással lehet az elmére és az általános mentális egészségre. Az Arthritis Alapítvány által végzett tanulmány szerint a rendszeres séta csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát. A tanulmány ( University of Virginia ) megállapította, hogy a férfiaknál – 71 és 93 év közöttiek -, akik több mint egy negyed mérföldet sétálnak/nap, azok felénél volt csak kimutatható a demencia és az Alzheimer -kór.

Láb és a gyaloglás

2.Izom tónus építés. Elég nyilvánvaló, hogy a rendszeres testmozgás segíti az izomépítést, de különösen igaz ez a járásra. Ha figyelsz a testedre miközben sétálsz, gyönyörűen átalakíthatod. A testtartásodnál figyelj a részletekre, egyenes háttal járj, miközben feszesen tartod a feneket. A combodról égetni fogja a zsírt, miközben felemeli a fenekedet.

Szív és a séta

3.Javítja a szíved egészségét és csökkenti a vérnyomásodat.

Bél és a séta

4.31 %-ban korlátozza a nőknél a vastagbélrák kialakulását. Segíti az emésztőrendszer optimális működését.

Száj

5.Javítja a hangulatot, ezáltal csökkenti a depressziót és annak kockázatát is.

Szem

6. Segít a glaukoma (zöld hályog) elleni harcban. A glaukomában szenvedőknek, vagy azoknak akik hajlamosak rá, szinte kötelező a séta, mert enyhíti a nyomást a szemben.

7.Kordában tartja a testsúlyodat.

Egy tanulmány szerint azok a nők, akik normál étrend szerint étkeztek és sétáltak napi egy órát, képesek voltak fenntartani eredeti súlyukat. Túl van dimenzionálva ez a kérdés sokszor. Az emberek azt hiszik, hogy kemény edzésre van ehhez szükségük, pedig tényleg elegendő a napi 45 perc séta.

Csont

8. A séta pozitív hatást gyakorol a csontokra és az ízületekre. Egy tanulmány szerint az idősebb nők napi 30 perces sétája 40 %-kal csökkentette a csípőtáji törések kockázatát.

Máj

9. A séta csökkentheti a cukorbetegség kialakulását. A már diabéteszben szenvedőknek is segít, mivel 30 perces sétával, 24 órán át tartó alacsonyabb vércukor szintet érünk el.

Tüdő

10. A séta megnöveli a tüdő egészségét. Járás közben az oxigén gyorsabban jut a véráramba, segítve a salakanyagok távozását, javítja az energia szintet, ami képessé teszi a testet az öngyógyításra is. Ez a lista lenyűgözően sokrétű indoklással szolgál azt illetően, miért tegyünk meg magunkért mindennap annyit, hogy egy fél órát, órát sétáljunk. Nem igaz?

Kapcsolódó képek: