Kezdőlap »  Lávaköves masszázs  

 Lávaköves masszázs  

A forró köves masszázs az amerikai indiánoktól származik. A bennszülött amerikaiak évszázadok óta használják a fáradtság enyhítésére és a vérkeringés javítására. A Sabaidee-ben gyakorolt ​​forró köves masszázs 2 technika keveréke: kőmasszázs és kézi masszázs. A vulkáni kövek meleget, ellazulást nyújtanak , míg a kézi masszázs mélyebben oldja a feszültséget.

A forró köves masszázs technikája hasonló a skandináv országok szaunájához. Ez abból áll, hogy vulkáni eredetű puha bazaltkövek segítségével masszírozzák a testet a méreganyagok és a fáradtság eltávolítására. Ezeknek a köveknek a fő jellemzője a hő megtartása. Állandó hőfokon vízfürdőbe merítve tartják fenn őket. A csiszolt kavicsszerű kövek közvetlenül a bőrön kerülnek felhasználásra. A masszázst az egész testen végezzük, a lábtól a fejig.

Homemode.hu

Lávaköves masszázs alatt egészen pontosan egy olajos masszázst értünk, amikor is 40-60 C-ra hevített lávaköveket /bazalt/ helyeznek fel a testre. Magnézium-vas-szilikátból készülnek. ezek sajátossága, hogy hosszabb ideig megtartja a hőt, és amely felmelegítés után a bőrrel érintkezve ásványi energiát szabadít fel. A test különböző energiaközpontjai mentén helyezik el a nagyobb köveket, melyek itt fejtik ki jótékony hatásukat.

A kezelés speciális masszázstechnikára épül, segíti az energiaáramlást és a stressz oldásával párhuzamosan javítja a közérzetet. Illóolajok felhasználásával fokozható a masszázs hatása, amit páciensekre szabottan állítanak össze attól függően, milyen jellegű panasszal érkezett.

Lávaköves masszázs előnyei

A lávaköves masszázs pozitív hatását főleg a vérkeringés serkentésében, a nyirokkeringés javításában, méregtelenítésben, izomlazításban fejti ki. Megszünteti a cellulit zsírlerakódásokat. Ezen felül enyhíti az álmatlanságot és rendkívül jót tesz a bőrnek. A hő hatására az illóolajok jobban beszívódnak az emberi testbe.

A lávaköves masszázs egyfajta aromaterápia és pozitív életenergiával tölt fel.

A felsoroltak esetében kerüljék e masszázsfajtát a szív és érrendszeri betegségekben, légzésproblémákban, tüdőbetegségben szenvedők. Továbbá nem ajánlom menstruáció és terhesség ideje alatt az alkalmazását.

Kapcsolódó képek: