Főcímek

10 indok az izzadás mellett

Az izzadás csökkentheti az influenza kockázatát, méghozzá úgy, hogy a testben lévő baktériumokat

Ezen a héten, már forró nyári idő vár ránk. 10 indokot hoztam, hogy lássuk: az IZZADÁS JÓ is lehet, amennyiben ISZUNK közben, elegendő és megfelelő minőségű italt.

A nyári hőség alatt az izzadság elkerülhetetlen, de ha nem fogyasztunk elegendő italt, az egészséges izzadás könnyen kellemetlenné és káros lehet.

Umberto Eco már megmondta: az igazi zsenialitás 80% izzadság. De, ha valaki szenved sclerózis multiplex betegségben, a nagy meleg csak ront a helyzeten. Aztán persze, senki sem szeretne „izzadni” a problémákban tünetmentesen sem.

Ezen a forró nyáron legyen az izzadás együttműködő partnerünk! Ne hagyjuk ki az italfogyasztást, hogy testünk megfelelően hidratált maradjon. Így a jó izzadás nemcsak élvezetes lesz, de egészséges is. Sclerózis multiplex esetén pedig ne feledkezzünk meg a megfelelő hűsítésről és pihenésről sem. Mert mint tudjuk, semmi sem tart örökké – még a nagy meleg sem!

A sclerózis multiplex betegnek nem tesz jót a nagy meleg. Sőt! Minden SM. beteg ne „izassza” magát még akkor sem, ha tünetmentes. Nem feledjék, hogy semmi nem tart örökké. 10 indok az izzadás mellett » kuncog-erlanet

A folyadék a homlokúnkon, a hónaljunk-ban vagy a hátunkon, ebből áll:

– víz
– aminosavak
– fehérjék
– só

Az izzadás a testünket a megfelelő hőmérsékleten tartja, mindenféle stressz esetén, legyen az fizikai vagy érzelmi. Nem csak hűt, hanem megszabadít a méreganyagoktól is.

Az izzadás csökkentheti az influenza kockázatát, méghozzá úgy, hogy a testben lévő baktériumokat

Izzadjunk örömmel – 10 okból!

1. Az verejték lemészárolja a baktériumokat, és vírusokat. (Talán ez a legaktuálisabb most.)

Az izzadás csökkentheti az influenza kockázatát, méghozzá úgy, hogy a testben lévő baktériumokat és vírusokat a bőr felületéhez viszi. Hát, a nagymamáink tudták ezt, mikor azt mondták takarózzunk be, és izzadjuk, ha betegek vagyunk.

2. Megszabadulunk a nehézfémektől!

Az olyan nehézfémek, mint a higany, az ólom, az arzén és a kadmium szennyezik a környezetet, és befogadjuk őket anélkül, hogy tudnánk. Az egyik legjobb módja annak, hogy kicsináljuk ezeket: az izzadás.

Van hozzá klinikai vizsgálat is: akik többet izzadtak, kevesebb mérget tároltak a testünkben.

3. Kidobjuk a PCB-t és BPA-t. Mik ezek?

Már talán hallottunk ezekről – a poliklórozott bifenil (PCB) és a biszfenol A (BPA), jelölést kap egyes termékeken. A BPA mentesség jelölést cumisüvegeken láthatjuk, vagy vizes palackokon. Az izzadsággal kiizzadhatjuk ezeket az endokrin károsító anyagokat.

4. A bőrnek csak segít!

Próbáljunk izzadni, ha javítani kell a bőrünk állapotán. Kiderült, hogy verejtékünk fontos elemeket tartalmaz ahhoz, hogy egészségesebb legyen a bőr.

5. A szauna és az edzés általi izzadás, a szívünk barátja.

Az 5 kilóméteres futás, és a szaunázás is csökkenti a vérnyomást és segít a stressz kezelésében. Szívrohamot kevéssé valószínű, hogy kapunk, ha edzünk és/vagy szaunázunk.

6. Az izzadás hatására gyorsabban képbe kerülünk edzés után.

A verejték segít a testnek vért szállítani az izmokhoz, így gyorsabban regenerálódunk. Szépen pörög a szervezet, ha a hűtő rendszert, azaz az izzadást is működtetnie kell.

7. Túlpörgés, vagy stressz esetére kiváló.

Ez olyan unalmas, hogy már én érzem magam kellemetlenül, de igen – jobban vagyunk, ha sportolunk. Az izzadás támogatja a testünk pihenését, növelve a dopamin és csökkentve a kortizolszintet. Ez egyszerűen nagyobb ÖRÖMET okoz. Erre mindenkinek szüksége van.

8. Az agyi problémák elkerülnek.

Az Alzheimer-kór és más degeneratív agyi betegségek összekapcsolódtak a nehézfémek felhalmozódásával a testben. Az izzadás, mint fentebb írtuk, segít eme nehézfémek eltávolításában.

9. Igen, a verejtékezés szexi is tud lenni.

Amikor éppen leszállunk a futópadról, nem tuti, hogy a legszexisebbnek érezzük magunkat, de kiderítették a kutatók, hogy verejtékben feromonok vannak. Amikor feromonokat választunk ki, az ellenkező nem felfigyel ránk.

10. Csökkenti a vesekő kockázatát.

Tehát az izzadás lehet kívánatos is, sőt vannak a Földön olyan területek, ahol jóval melegebb van, és ott is emberek élnek. Az izzadás titka, a magas folyadékfogyasztás, azaz ne most spóroljunk a kalóriamentes innivalóval, igyuk tele magunkat. 

Kapcsolódó képek: