Főcímek

Bemutatkozásom gyógymasszőrként

A masszázs az egyik legősibb, és legkellemesebb természetes módszer,

Üdvözöllek mint gyógymasszőr!

A masszázs az egyik legősibb, és legkellemesebb természetes módszer, a betegségek megelőzésére és gyógyítására, feltöltődésre, az egészség megőrzésére.

Masszázs. Rohanó életmódunk, a növekvő stressz, az egyre jobban jellemző bizonytalanság, a mozgásszegény életmód, a helytelen testtartás, sok esetben az egyoldalú fizikai megterhelés, mind elősegítik, hogy testi-lelki elváltozások, problémák, betegségek alakulhassanak ki.

Az első végzettségem vegyész, mely minden bizonnyal nagy szerepet kap abban, hogy a masszázskrémeket megfelelően tudom összeállítani. A gyógymasszőr egészségügyi képzettséget jelent mely az alábbi írás is jelzi, egészségügyi képesítést jelent. A gyakorlatom, egy országosan is elismert központban szereztem, a Harkányi Termálfürdőben. 

Homemode.hu

A vizsgáimat követően egyéni vállalkozóként dolgozom az egészségügyben, mert ápolói képesítésem is lehetővé teszi, hogy ne csak gyógymasszőr-ként segíthessek a rászoruló embertársainkon.

A gyógymasszázs fogalmát el kell különíteni az egyszerű masszázs, ill. szex masszázstól. Az aki nem tájékozott kellően ebben a témakörben, kérem nézzen utána. Mobil masszázspaddal is rendelkezem, ezért a helyi kiszállást is meg tudom oldani, természetesen ez külön költséget jelent. A mobil masszázs paddal történő kiszállás csak abban az esetben lehetséges, mielőtt személyesen is konzultáltam a gyógyulni vágyóval (ez szolgáltatás 2023-tól nem kérhető).

A krémet, amit használok a gyógymasszázsnál többen visszajelezték, hogy a kezdődő pikkelysömör, ekcéma, bőrkeményedés, korpásodás, ránc eltüntetésében, is sikeresen használják.

Az egészségügyben végzett munkámat nagyon élvezem, és büszke vagyok arra, hogy segíthetek az embereknek. Az ápolói képesítésem lehetővé teszi, hogy sokféle módon támogassam a betegeket és a rászorulókat. A gyógymasszázs fontos része ennek a munkának, és szeretem, hogy ezzel is hozzájárulhatok a gyógyuláshoz. A mobil masszázspadom lehetővé teszi, hogy a helyszínen is segítséget nyújtsak, ami kényelmet és megfelelő ellátást biztosít a klienseimnek.

Szakképzett ETI vizsgával rendelkező masszőz (is) vagyok. Nyugodt, harmonikus környezetben, igyekszem a lehető legkellemesebbé tenni vendégeim számára az itt eltöltött időt, és egy családias, barátságos, nyugodt légkört kialakítani. Mobil masszázspaddal is rendelkezem, ezért kiszállást is vállalok (ezt már nem vállalom). Célom, hogy ma még Magyarországon sajnos luxus szolgáltatásnak számító gyógymasszázs, mindenki számára hozzáférhetővé, elérhetővé váljon.

Az alábbi masszázs-kezelésekkel kezelem vendégeimet.

Svéd- Frissítő masszázs- Aromaterápiás masszázs- Gyógymasszázs-Lávaköves masszázs Szegment masszázs – Kötőszöveti masszázs -Csonthártya masszázs- Fogyasztó Nyirok masszázs Fogyasztó és cellulit elleni masszázs

INTIM MASSZÁZST NEM VÁLLALOK!

Aki úgy gondolja, hogy az erős masszázs az igazán jó masszázs, az bizony nagyot téved! Sőt! Aki azt mondja a betegnek, bizony nem mond igazat. Az „erős” masszázs amúgy is relatív. Mást bír egy 20 éves bányász, és mást egy 70 éves nagymama. Szükség szerint az erőt megfelelően kell adagolni. Abban az esetben, ha valakinek teljesen rendben van az izomzata, nem kell szétszedni, agyongyúrni.

Csupán annyi erőt kell belevinni, hogy még kellemesnek érezze a masszázst az alany. Akkor, ha már túl erős a vendégnek amit kap, az izmok elkezdenek egyre feszesebbé válni, (ezt már bizonyára sokan tapasztalták)kezdenek védekezni. Jön az izzadás, és a szenvedés.

Azonban, ha túl gyenge az erősség, akkor az alany lehet, hogy nem érzi megfelelően a hatását a masszázsnak. Fontos tehát, hogy a masszőr figyeljen az alany reakcióira és igazítsa az erősséget annak igényeihez. A masszázs célja ugyanis az, hogy relaxációt és feszültségoldást nyújtson, nem pedig fájdalmat vagy kellemetlenséget. Ezért fontos, hogy mindig megfelelően adagoljuk az erősséget a masszázshoz.

A feszülő izmokat egyre nehezebb átdolgozni. A feszülés erősebb fájdalmat okoz, ami még jobban feszíti az izomzatot. Előbb-utóbb a fájdalmat jelzi is a vendég, de van olyan aki szótlanul tűr, mert azt hiszi, hogy akkor jó, és hasznos a masszázs, ha fáj (a férjem erre azt mondja, hogy „Én férfi vagyok, nem fáj”). Normálisabb esetben ne lepődjünk meg, ha többet látni se akar minket a kliens.

Akkor, ha izomcsomókat, letapadásokat akarunk rendbe tenni, akkor kell a vendég fájdalomtűrő képességének, testalkatának, erőnlétének, izomzatának…megfelelően arányos erőt belevinni. Természetesen nem árt figyelembe venni sok más tényezőt is: bőrtípus, „vérhígító” (azaz véralvadás-gátló gyógyszer) szedése, stb. … hogy még véletlenül se színezzük szép kékre a vendégünk testét.

Új kollekció

A masszázst végezni nagy odafigyelést igényel, hogy a vendég testét ne színezzük véletlenül se kékre. A masszőrnek figyelembe kell vennie a vendég fájdalomtűrő képességét, testalkatát, erőnlétét és izomzatát. Emellett fontosak még más tényezők is, például a bőrtípus és esetlegesen szedett véralvadás-gátló gyógyszerek.

Nagyon kellemetlen mikor a masszőr (masszőz, gyógymasszőr) viszontlátja a napokkal azelőtti ujjlenyomatainkat. Na, és kinek van kedve munka után kigyúrt, roppantul dühös baráthoz, vagy unokához?

Kapcsolódó képek: