Főcímek

A séta milyen betegségektől szabadít meg?

Ó, a séta! Az egyik legtökéletesebb módja annak, hogy egészségünkért tegyünk valamit anélkül, hogy túlzott erőfeszítéseket kellene tennünk.

Gyerekkorunkban azt tanították, hogy a testmozgás jót tesz az egészségnek. Ez elég nyilvánvalónak tűnik, mégsem mondhatnám, hogy életemben a testmozgás, gyaloglás prioritást élvezne.

Ó, a séta! Az egyik legtökéletesebb módja annak, hogy egészségünkért tegyünk valamit anélkül, hogy túlzott erőfeszítéseket kellene tennünk. Gyerekkorunkban azt tanították, hogy a testmozgás fontos, de ki gondolta volna, hogy egy egyszerű séta is csodákra képes lehet?

A szív és a séta elválaszthatatlanok. A rendszeres gyaloglás segíthet fenntartani szívünk egészségét és erősíteni az immunrendszerünket. Ráadásul nem kell hozzá különösebb felszerelés vagy drága tagság egy konditeremben!

Azonban ne feledkezzünk meg a bélflóra jótékony hatásairól sem! A séta segíthet javítani az emésztést és támogatni a bélrendszer egészségét is. Tehát ne legyen kifogás – vedd fel a cipődet és indulj el egy jó kis sétára! Az egészséged hálás lesz érte!

Végtére is mindennap konditerembe járni rendkívül nagy elkötelezettséget jelent. De én, aki elég komolyan veszem az egészségemet, mindig a hatékony de egyszerű módját kerestem annak, hogyan tartsam karban a szervezetem egészségét teljesen természetes módszerekkel.

És most, hogy tudom milyen és mennyi pozitív hatással van ránk egy kis sétálásnak, egész biztosan beiktatom a napi teendőim közé.

Séta

Ó, a séta! Az egyik legtökéletesebb módja annak, hogy egészségünkért tegyünk valamit anélkül, hogy túlzott erőfeszítéseket kellene tennünk.

Vessünk egy pillantást a 30-45 perces, mindennapos séta előnyeire akkor. Mindig gondoltam, hogy a gyaloglás jó, de soha nem gondoltam, hogy ennyire az! Néhány egészségügyi előnye hihetetlenül meglepő, például ki gondolta volna, hogy a séta segíthet a galucoma (zöldhályog) elleni harcban?

Mik az egészségügyi előnyei a sétának?

Homemode.hu

Napi 30-45 perc séta segíthet az Alzheimer-kór elleni csatában, javítja az izomtónust, csökkenti a vérnyomást, elősegíti a vastagbél egészségének működését, javítja a hangulatot, felveszi a harcot a glaukóma ellen, stabilizálja a súlyt, erősíti a csontokat, cukorbetegség ellen is jó, és javítja a tüdő egészségét.

Fej és a séta

1.Csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát. Akár hiszed, akár nem, a gyaloglás is hatással lehet az elmére és az általános mentális egészségre. Az Arthritis Alapítvány által végzett tanulmány szerint a rendszeres séta csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát. A tanulmány ( University of Virginia ) megállapította, hogy a férfiaknál – 71 és 93 év közöttiek -, akik több mint egy negyed mérföldet sétálnak/nap, azok felénél volt csak kimutatható a demencia és az Alzheimer -kór.

Láb és a gyaloglás

2.Izom tónus építés. Elég nyilvánvaló, hogy a rendszeres testmozgás segíti az izomépítést, de különösen igaz ez a járásra. Ha figyelsz a testedre miközben sétálsz, gyönyörűen átalakíthatod. A testtartásodnál figyelj a részletekre, egyenes háttal járj, miközben feszesen tartod a feneket. A combodról égetni fogja a zsírt, miközben felemeli a fenekedet.

Szív és a séta

3.Javítja a szíved egészségét és csökkenti a vérnyomásodat.

Bél és a séta

4.31 %-ban korlátozza a nőknél a vastagbélrák kialakulását. Segíti az emésztőrendszer optimális működését.

Száj

5.Javítja a hangulatot, ezáltal csökkenti a depressziót és annak kockázatát is.

Szem

6. Segít a glaukoma (zöld hályog) elleni harcban. A glaukomában szenvedőknek, vagy azoknak akik hajlamosak rá, szinte kötelező a séta, mert enyhíti a nyomást a szemben.

7.Kordában tartja a testsúlyodat.

Egy tanulmány szerint azok a nők, akik normál étrend szerint étkeztek és sétáltak napi egy órát, képesek voltak fenntartani eredeti súlyukat. Túl van dimenzionálva ez a kérdés sokszor. Az emberek azt hiszik, hogy kemény edzésre van ehhez szükségük, pedig tényleg elegendő a napi 45 perc séta.

Csont

8. A séta pozitív hatást gyakorol a csontokra és az ízületekre. Egy tanulmány szerint az idősebb nők napi 30 perces sétája 40 %-kal csökkentette a csípőtáji törések kockázatát.

Máj

9. A séta csökkentheti a cukorbetegség kialakulását. A már diabéteszben szenvedőknek is segít, mivel 30 perces sétával, 24 órán át tartó alacsonyabb vércukor szintet érünk el.

Tüdő

10. A séta megnöveli a tüdő egészségét. Járás közben az oxigén gyorsabban jut a véráramba, segítve a salakanyagok távozását, javítja az energia szintet, ami képessé teszi a testet az öngyógyításra is. Ez a lista lenyűgözően sokrétű indoklással szolgál azt illetően, miért tegyünk meg magunkért mindennap annyit, hogy egy fél órát, órát sétáljunk. Nem igaz?

Kapcsolódó képek: