Kezdőlap » A Francia Idegen Légió

A Francia Idegen Légió

légió. Ünnepélyes szertartásról van szó, amely során kórusban, büszkén, emelt fővel és még mindig tétova franciául mondják el becsületkódexüket, a légiós igazi esküjét.

Kattints ide és válj a Légió részévé! Kövesd a Légiót és tedd újra teljessé az életed!

A légió-sok képzése minden bizonnyal kifinomult szakmai kurzusok sorozata, viszont sok önfeláldozást igénylő kiemelések is tarkítják.

Mindenekelőtt a névváltoztatás minden újonc esetében szisztematikus. Az ókori ember halálát szimbolizálja, lehetővé téve számunkra, hogy „ újra kezdjük ” új alapokon. Ez egyfajta újjászületés. A Légió az egyetlen hely, ahol újrakezdheti az életét. De ez a második esély nem mentesíti a légióst minden olyan hibától, amelyet a felvétele előtt elkövethetett. 

Másrészt a Légióban az egyik fontos egyesítő elem a nyelv. A légiós jelöltek többsége nem beszél franciául. Nyilvánvalóan biztonsági és katonai hatékonysági okokból minden katonának meg kell értenie a neki franciául kapott parancsokat, és tudnia kell kommunikálni társaival. A kezdeti képzés során tehát minden légiós megtanul franciául, ami még erősebben köti őket a többiekhez, hiszen az anyanyelvüket, természetesen nem felejtik el, de nem használják.

légió. Ünnepélyes szertartásról van szó, amely során kórusban, büszkén, emelt fővel és még mindig tétova franciául mondják el becsületkódexüket, a légiós igazi esküjét.
Eskü

A képzést egy sor „ rítus ” tarkítja , amelyek minden fiatal légiós számára fontosak: az első kiválasztás után a kiválasztott önkéntesek megkapják első megbízási szerződésüket az Aubagne-ba, ahol egy tiszt tájékoztatja őket jövőbeni státuszuk fontosságáról.  Majd a képzés végén, és miután bebizonyították, hogy méltóak rá, viselhetik fehér kepijüket. Ünnepélyes szertartásról van szó, amely során kórusban, büszkén, emelt fővel és még mindig tétova franciául mondják el becsületkódexüket, a légiós igazi esküjét.

„ Kemény srácoknak neveznek minket,
rossz hírünk van.
De nem érdekel minket,
büszkék vagyunk arra, hogy a légióban lehetünk.
És amit a köznép nem tud,
az az, hogy a katonától a gyarmatosítóig
egy muskétás lelke van,
a légiósok! »

…A légió azt az álláspontot képviseli, hogy a házasemberek nem alkalmasak újoncoknak, mivel a Légió élete nem családorientált.

Az újonnan felvettek fizetése nem elegendő egy feleség vagy család eltartására.

A belépés egy másik akadálya a büntetett előélet mely azonnali elutasítást eredményezhet.

Régebben a „nem kérdezünk semmit” elv dívott. A jelenlegi Légió megengedheti magának, hogy válogasson, ezért válogat is.

A Légióban a tisztek  francia állampolgárok.

Minden újonc úgy kerül be a Légióba, hogy vagy egy toborzóközpontban, vagy a csendőrségen jelentkezik.

Ha az önkéntes a csendőrségen jelentkezik, a légió egy alacsonyabb rangú altisztje (non- commissioned officer) elviszi a toborzóközpontba.

Ott megszabadítják az útlevelétől (ha ez nincs, eltanácsolják), és egyéb tárgyaitól.

Az újonc pénzt, ruháit és személyes tárgyait átveszik, és letétbe helyezik (????).

Abban az estben, ha elutasítják a jelentkezőt, a papírjait visszakapja (elvileg a többit is).

Abban az esetben, ha felveszik, személyes holmiját értékesítik, és szolgálata végén csak a számlán tartott pénzét és az útlevelét kapja vissza.

A franciául nem tudó újoncoknak el kell sajátítaniuk a nyelvet, méghozzá nagyon gyorsan.

A jelentkezőnek kiadják az „egyenruháját”, mielőtt munkába fogják. A munka általában takarítás vagy a konyhában való segédkezés.

A munka „jó bevezetés a légiós életbe”, hiszen az alsóbb rendfokozatúak számára az olyan feladatok – corvée- a mindennapi élet részét, képezik, egészen az előléptetésig…

Kapcsolódó képek: