Főcímek

A család szerepe a Te életben

A család. Annak az 5 embernek az átlaga vagy, akikkel a legtöbb idődet töltöd. /Jim Rohn/ Ez igaz lehet, az egészségedre, és a diétáról szóló célkitűzéseidre is.

Ez egy olyan kérdés, amit a legtöbben nem teszünk fel, mert nem érzékeljük azt a kapcsolati hálót, amiben élünk. Viszont ha tudod, hogy ki milyen hatással van Rád a család, akkor adott esetben megoldhatod, a jelenleg gyógyíthatatlannak tűnő betegséged is. Erre persze garancia nincs, de hasonló esetekről már hallottam .

Ha úgy képzeljük, hogy az emberiség egyetlen organizmus, amelynek mindannyian részei vagyunk, akkor ennek egy egysége, lehet mondjuk a CSALÁDOD.

A II. Világháború előtt, Angliában számos családi klinikát üzemeltető orvos dolgozott.

Homemode.hu

Nem voltak hajlandók egyedi pácienseket fogadni, függetlenül attól, milyen betegséggel fordultak hozzájuk. Ha csak megfázott valaki, akkor az egész családnak meg kellett jelennie a rendelésen. Tulajdonképpen úgy tartották, hogy a betegség az egész családot érinti. 

Márpedig ha a családtag állapotán javítani akarnak, tudniuk kell mi zajlik éppen a környezetében. Ez az egyébként nagyon sikeres kezdeményezés,a háború után megszakadt, és ma már senkit nem lehet rávenni arra, hogy így közelítsen a betegségek kezeléséhez.

KIVÉVE akkor, amikor már nagy a baj, és eljutunk addig, hogy a test fizikai betegség jelzései, belülről fakadó forrásból érkező jelek, így eljutunk egy terapeutához. Itt az első téma, mindig ez: mi a helyzet a családoddal, a szerelmeddel, a szüleiddel.

A család. Annak az 5 embernek az átlaga vagy, akikkel a legtöbb idődet töltöd. /Jim Rohn/

Ez igaz lehet, az egészségedre, és a diétáról szóló célkitűzéseidre is. Az emberek, akik körbevesznek Téged, hatalmas erővel képesek befolyásolni és nem tudsz ellenállni.
– Ha pl.az elsődleges célod az, hogy leadj néhány kilót, de a körülötted lévő barátaid, családod túl sokat és mindenfélét esznek, akkor garantálom, hogy nem fogod elérni a kitűzött célt. 

– Ha a célod az, hogy jobban nézz ki, de minden héten ezt hallod ” Na asszony, marha szarul nézel ki megint!” – hát, ilyen környezetben nem lefogyni nem lehet, hanem csak pszichésen, majd fizikailag beteggé válni.

– Ha nincs senki, aki a munkádra  ügyelni tud, csak egy órácskára, hogy magaddal foglalkozz, elismerem, hogy nehéz a dolgod.

– Ha az Édesanyád vagy a Nagymama személyes sértésnek veszi, ha nem eszel a hétvégi sütiből, akkor Neked kell kiállnod magadért, mert ők sem támogatnak. (bár ezt nem tudják)

Ha olyan emberekkel töltöd a legtöbb idődet, akik állandóan csak panaszkodnak, negatívan állnak az élethez és képtelenek meglátni az értékes és jó dolgokat, akkor ne csodálkozz ha Te is hasonlóan negatívvá és panaszkodóvá fogsz válni. 

Honnan ismerjük meg a boldogtalan embert?


Ez egy fontos és jó kérdés, mert kutatások szerint, az emberek 70%-a azt állítja, hogy jól van és boldog, miközben folyamatosan panaszkodik. A tagadás nagyon elterjedt módja annak, hogy ne szembesüljünk a boldogtalanságunkkal.

Erre tehát nincs pontos meghatározás, mert mindannyian hol rosszabbul, hol jobban érezzük magunkat. Lényegében, az az ember aki általánosan jól van:

– nem sértődik meg, vagy nem háborodik fel
– nem bánt másokat, nem minősít, vagy kritizál másokat, azaz nem ítélkezik
– ha vele vagy, JÓL ÉRZED magad
 

Gratula azoknak, akik értik ezeket a fogalmakat! Boldog ember ellenállás, ragaszkodás, és itélkezés nélkül él.

Érdemes feltenned magadnak a következő kérdéseket:


– Hová szeretnék eljutni? (meg akarok gyógyulni, le akarok fogyni, izmosabb lenni, stb.)
– Ki az az 5 ember akivel a legtöbb időt töltöm?
– Ezek az emberek segítenek nekem eljutni oda ahová szeretnék?

Ha az utolsó kérdésedre NEM a válaszod, akkor attól függően, hogy a barátod, vagy a családtagod a negatív befolyásoló tényező, választhatsz:

– megbeszéled a terveid a családtagokkal, vagy a haverokkal/feleségeddel. Ha szeretnek, kedvelnek, és tudnak változtatni, ez óriási mértékben javítja a kapcsolatotok minőségét. Azaz már a beszélgetés is pozitívan hat az életedre!

– ha nem tudja meglépni ezt a változtatást, akkor vagy nem érti, hogy ez Neked fontos, és súlyosabb eszközökkel a tudatába juttathatod, vagy már nem vagy fontos neki. Ebben az esetben csak elkerülni lehet őt, bármilyen keménynek és fájdalmasnak tűnik ez.

Amint látod, TE DÖNTESZ. Mindig Te választhatsz, és Te vagy a felelős azért, ami az életedben történik. Ez maga a szabadság.

a család, a család, a család, a család

Kapcsolódó képek: